Rekonštrukcia ZŠ P. O. Hviezdoslava za 725.423 eur potrvá viac ako rok

15.04.2010 Snina

Snina 15. apríla (TASR) - Samospráva mesta Snina dnes oficiálne odovzdala budovu Základnej školy P. O. Hviezdoslava dodávateľovi stavebných prác, ktorý sa bude viac ako jeden rok podieľať na jej rekonštrukcii.
Magistrát bude stavbu financovať s pomocou prostriedkov Európskej únie (EÚ) a štátneho rozpočtu SR, oprávnené náklady projektu predstavujú 725.423 eur.
Jedným zo základných cieľov obnovy školského zariadenia je úspora nákladov za vykurovanie. \"Pristúpi sa k výmene okien a vchodových dverí za plastové, modernizáciou prejde aj obvodový plášť školy, čím by sme mohli dosiahnuť zníženie energetickej náročnosti budovy asi o 23 percent, \" informovala hovorkyňa Mestského úradu v Snine Anna Brečková. Dodala, že v interiéri budovy sa stavebné zásahy dotknú výstavby nových šatní, sociálnych zariadení pre pedagógov, ako aj imobilných študentov. Vo vnútorných priestoroch sa zároveň zriadi sklad športového náradia a sklad drobných športových potrieb. Potrebnou revitalizáciou prejde aj strecha, kde na ploche 2605 metrov štvorcových vymenia starú krytinu za novú.
Radnica mala v záujme zrekonštruovať s pomocou prostriedkov EÚ aj priestory určené pre výučbu telesnej výchovy. \"Tento zámer nakoniec nebude podporený eurodotáciou. Mesto preto z vlastných prostriedkov zrealizuje aspoň nevyhnutné práce na vonkajšom vzhľade telocvične, pristúpime teda k výmene okien a obnove jej fasády, \" objasnila Brečková.
Stavebné práce by mali byť sfinalizované v júni 2011. Samospráva sa bude na investícii do obnovy priestorov školy podieľať piatimi percentami.
 

Vyberte región